Windmolentjes Baby Deken Patroon

Click here for English/klik hier voor Engels.

Mijn dekentje meet 70cmx95cm.

Ik heb Colour Crafter van Scheepjes gebruikt.
1x Almelo 1316
1x Urk 1034
1x Ameland 1725
1x Dordrecht 1062
1x Eelde 1422

Haaknaald 4,5mm

48 vierkantjes
1vierkantje is 11cmx11cm

Je kan de vierkantjes aan elkaar naaien, maar ik geef er de voorkeur aan om ze tijdens het haken meteen aan elkaar te haken. Ik vind dit mooier. 
Volg deze stappen:
Voor de rand:

Als je de kreeftsteek niet kent, het zijn gewoon vaste, maar dan de andere kant op gehaakt.
Er zijn genoeg filmpjes op het net te vinden zoals deze:

Ik deel graag mijn patronen met jullie, om dit gratis te houden wordt een kleine vrijwillige donatie erg op prijs gesteld. Dan kan ik garen blijven kopen.

3 comments:

  1. Hoi Atty, ik vind het een heel leuk en origineel patroon en ik ben eraan begonnen, ook met Colour Crafter. Ik kom er aardig uit met de foto's maar het is op sommige punten toch wel lastig. Bijvoorbeeld na de vastentoer haak je 5 lossen en in de volgende steek haak je 8 stokjes van verschillende grootte, dan sla je er 4 over. In het begin kwam ik niet uit en hield ik steken over na het laatste wiekje. Ik zou het heel fijn vinden als je ook een telpatroon maakt, dan is meteen duidelijk hoe het in elkaar zit. Ik denk dat iets onervarener haakster met deze summiere aanwijzingen er niet uitkomen (ik haak ook nog maar 1,5 jaar). Als je het patroon eenmaal door hebt, dan lukt het wel. Toch zou ik heel blij zijn met een telpatroontje.

    ReplyDelete
  2. Hoi Atty, nog iets vergeten: wat ik eerst ook helemaal niet door had, was dat je met de 3 stokjes in 1 steek de hoek maakt. In de volgende toer haak je in dat middelste stokje: 2 stokjes-1 losse-2 stokjes. En dat je op moet letten dat de hoeken steeds op dezelfde plek komen, vooral in de eerste toer na de wieken. En dat je na de laatste toer aan iedere kant 16 stokjes hebt. Zie dit niet als kritiek hoor, zo is het echt niet bedoeld, maar alleen dat het voor veel haaksters misschien toch iets te summier is... Het is juist zo'n leuk patroon, fantastisch als je ze straks overal tegenkomt bij de Facebook-haakgroepen! En de kleurencombinaties als ze niet voor deze kleuren kiezen. Groetjes, Margriet

    ReplyDelete
  3. Very nice! I think this Colour Crafter yarn is almost the same as the Stylecraft special DK collection many colours and the same colour nuances

    ReplyDelete